1 / 2

BBC

A new high-tech, agile workspace for BBC Worldwide

  • Increase in floor to ceiling height and central staircase to allow agile and collaborative working 
  • Significant technology installation to support modern working

As part of the BBC’s long-term real estate strategy, the corporation wanted part of the iconic Television Centre in London transformed into a high tech, agile, global HQ for its commercial arm, BBC Worldwide.

Working with two stakeholders, BBC Worldwide and landlord BBC Commercial Holdings, Drees & Sommer UK was appointed as project manager, with additional responsibility for managing the design team and other appointed parties.

Starting with the strip-out of 11,000m2 of existing offices, including significant asbestos removal, the refurbishment also involved major structural work.

The shell and core design required a new steel sub-structure and punching a new atrium through the existing concrete slabs, opening up the building across all the floors.

Floor to ceiling height was increased and a stunning new central staircase installed as part of the design to allow agile and collaborative workspaces. 

In order to support agile working and the BBC’s digital work, a significant amount of new technology was installed around the building.

Project data

Type of project:

Comprehensive refurbishment project management

Clients:

BBC Worldwide & BBC Commercial Holdings

Sector:

Media

Size:

11,000 m²

Architects:

HOK

Timeframe:

24 months

Services provided:

  • Facility Management Consulting
  • Project Management

Location map

Directions